De siste års høydepunkt :

 

 

Aktiviteter 2017 :

26.12.17 :   2 juledag:  Tradisjonell deltakelse fra Jeløykameratene med korsang på gudstjeneste i Jeløy kirke.

03.12.17  :  ( 1. søndag i advent kl. 18.00)    Jeløykameratene fremfører tradisjonell adventkonsert i Jeløy kirke.

27.05.17  :  Jubileumskonsert – Vårkonsert i Arena Kulturkirke . Konserten ble fremført  i samarbeid med Moss Sangforening.

                       Jeløykameratene er i 2017 – 85 år

17 Mai 2017  :  Jeløykameratene synger på morgenen,  med samarbeidende Moss Sangforening og ved følgende tre minnesteder :

 1. 08.00   Minnesten for falne fra 2 verdenskrig

 2. 08.40    Wulfbergs gravsted- bauta

 3. 09. 00   Maynards gravsted

 

Aktiviteter  2016 :

2 Juledag 2016 :  Tradisjonell deltakelse med korsang på Gudstjenesten i Jeløy kirke. Som i de senere år, – i samarbeid med Moss Sangforening.

1. Søndag i Advent  :  Jeløykameratene, i samarbeid med Moss Sangforening avviklet tradisjonell Adventskonsert i Jeløy kirke

29.05.16.  :  Vårkonsert i Såner kirke.

Jeløykameratene, i samarbeid med Moss Sangforening, fremfører vårkonsert, hvor  Såner kirkekor og Hølenkoret også deltar.

Ca. 80 sangere vil synge et variert repertoar! Vår og kjærlighet er teamet, og det blir alt fra klassisk til gospel! Det er dirigentene/kantorene Tatiana Grushina (dirigent for Jeløykameratene, Moss Sangforening og Såner kirkekor) og Svein G. Hordnes (dirigent for Hølenkoret) som har tatt initiativet, og har hatt ideen til dette hyggelige samarbeidet.

Korene vil ha 5 fellesnumre, samtidig som at hvert kor bidrar med sitt.

Stemningen er til «å ta og føle» på når blant annet de 80 koristene synger Liverpoolsangen: «You`ll never walk alone» – som jo understreker budskapet om nettopp FELLESSKAPET!!

Aktiviteter 2015 :

 2 Juledag  :  Tradisjonell deltakelse med korsang på Gudstjenesten i Jeløy kirke.

 Søndag 29.11.15.     (1 Søndag i Advent)            Tradisjonell  Adventskonsert i Jeløy kirke 

    

3  Juni  2015 :   Sommer avslutning på Risholmen i trivelig lag med samarbeidende Moss Sangforening

27.05 -01.06 2015  :    Koret var på en flott tur til Budapest ,  – med innlagte konserter i kirker og Basilika  

IMG_0705

  IMG_0732IMG_0726

  IMG_0765IMG_0704

17 Mai 2015  :  Jeløykameratene synger på morgenen sammen med samarbeidende Moss Sangforening ved følgende tre minnesteder :

 1. Minnesten for falne fra 2 verdenskrig

 2. Wulfbergs gravsted- bauta

 3. Maynards gravsted – bauta

 

 

 

2014

2 Juledag  :  Tradisjonell deltakelse med korsang på Gudstjenesten i Jeløy kirke.

1  Søndag i Advent            Tradisjonell  Adventskonsert i Jeløy kirke 

 

Storkoret 2014 i forbindelse med grunnlovsjubileet i Moss. Jeløykameratene er godt representert.

 

Året 2014 startet med 200 års Jubileumskonsert  14.01 , hvor storkoret fra Moss og omegn ( Jubileumskoret) fremførte storslagen konsert med nasjonale innslag.  ( Se bilde).

 

IMG_1993

Studentkoret Evrazia med dirigent U-In Ger, i etterkant av fremført konsert i Oslo Domkirke , – 23.04.2014

I April, uken etter Påske, kom det storslagent besøk fra  musikkkonservatoriet i St. Petersburg. Det var studentkoret Evrazia som kom, ledsaget av sin dirigent U-In- Ger og et fåtall lærere / pedagoger.

Jeløykameratene gjennomførte , i samarbeid med Moss sangforening,  et flott opphold for de besøkende hvor det ble gjennomført felles konserter , samt ledsaget til ulike aktiviteter og egen konsert i Oslo hvor Evrazia sang i Oslo Domkirke.

 

2013

Året 2013 ble mye viet til forberedelser og øvelser til kor – konkurranse i inneværende år, samt deltakelse i storkor.  Deltakelse i storkor ble innledet med øvelse i Storkoret 2014 (Jubileumskoret), hvor Jeløykameratene deltok aktivt på øvelser utover i året.   Storkorets øvelser er i anledning innledning av 200 års jubileet i Moss – 14.01.2014.

På årsmøtet 11.02  ble det informert om formelt innledet samarbeid med Moss sangforening. Det ble på årsmøtet også for første gang informert om et mulig sangerprosjekt med besøk av damekor fra St. Petersburg  våren 2014.

Onsdag 13.02 sang Jeløykameratene ved kirkelig samling i Vestby kirke. Dette i forbindelse med Askeonsdag som markerte innledning til Faste.

1 og 17. Mai sang Jeløykameratene, i samarbeid med Moss Sangforening, på respektive kor sine faste fremføringer på minnestein over de falne under 2 verdenskrig, samt på Moss kirkegård.

Som innledning til sommerferie var det 05.06 felles sommerlig utflukt for Jeløykameratene og Moss Sangforening, til Risholmen ved Hankøsundet.

Høsten innledes med fokus på deltakelse i korkonkurranse i Norsk Sangerforum som ble avholdt på Musikkhøgskolen i Oslo – lørdag 26.10.    Vi fikk gode tilbakemeldinger på fremføringen av Hakkame. Agnus Dei måtte vi gi oss på da vi ikke geide å få det til slik vi ville. Vi valgte derfor å gå ned en klasse i konkurransen. Læring fra deltakelsen ble behov for mer målbevisst arbeid før lignende deltakelser.

Søndag 27.10 sang Jeløykameratene, i etablert samarbeid med Moss Sangforening, ved innsettelse av ny prest i Vestby kirke.

23.11 ble det sunget ved åpningen av en kunstutstilling i Moss kunstgalleri.

I Desember ble det tradisjonell fremføring på Adventskonsert 01.12 og i Gudstjeneste 2. juledag.

2012

I året 2012  er koret 80 år.

Jubileumskonserter ble holdt i Såner kirke fredag 20.4.  og  i ARENA Moss lørdag 21.4.   Begge konsertene med sterke innslag av 3 Russiske solister.

I Mai blir det sang og deltakelse i Gudstjeneste i Moss kirke 01.05 og ærefullt oppdrag 17.05 med sang ved bautaen over de falne i 2. verdenskrig.

13.06 var det avreise for tur til sangfestival i Tartu – Estland.  Turen gikk først med fly til Riga i Latvia hvor det ble guidet tur og mange fine opplevelser,  før vi overnattet i gamlebyen. Dagen etter ble det en minnerik busstur gjennom landelig landskap, mot Tartu.

Lørdag 16.06 var den store festivaldagen i Tartu som ble en fantastisk opplevelse med 4600 sangere i alle aldre og korps.  Dagen startet med øvelser i universitets/parkområde på formiddag.   På ettermiddagen marsjerte alle kor og deltakere, samt musikkorps  gjennom gatene som forflyttning til festivalområdet.  Det var masse tilskuere langs marsjruten som gjenga høy stemning.  Konserten holdt på langt utover kvelden med høyt nivå. En uforglemmelig dag som ble avsluttet med  bestillt middag på restaurant.

Lørdag 17.06 var det avreise fra Tartu- mot Tallin.    I Tallin var vi delvis innom byens operahus og overhørte 3 elitekor – Orphei Drengar, Ylioppilaskunnan Laulajat og Esti Rahvusmeeskoor , før vi måtte forlate forestilling for å holde egen konsert i Olavkirken i gamlebyen i Tallin. Kirken er bygget omkring 1250.   Senere på dagen ble det flott guidet tur i Tallin før jubileumsmiddag på kvelden , med diktet sang av damene og hilsen fra korkamerater hjemme i Norge.

Et godt vennskap og samhold preget turen som ble avsluttet med hjemkomst til Gardermoen 19.06.  Reisen ble forøvrig holdt i god regi av Leif Kristansen, godt assistert av Haakon Borch.

Etter sommerferie sang koret 18.08 på nyetablert aktivitetsdag i Moss sentrum.

09.09 sang Jeløykameratene  ved gudstjeneste i Vestby kirke.

I oktober innleder forhandlingsutvalg fra Jeløykameratene, bestående av formann Håkon Borch og nestformann Robert Jørgensen, samtaler med representanter fra Moss Sangforening om mulig sammenslåing. Sammenslåing blir lagt på is,  med resultat i at Moss Sangforening inviteres til samarbeidende sang med Jeløykameratene.

24,11 sang koret  ved åpning av ny utstilling i Moss kunstgalleri. utstillingen var i regi av Moss kunstforening.

02.12 ble årets Adventskonsert gjennomført i Jeløy kirke. Solister var Sebastian Akselberg , Åshild Skiri Refsdal og Elena Chalneva Sirnes. En konsert som fikk god omtale gjennom innlegg i byens avis.

05.12 var neste adventskonsert ble lagt til ARENA Moss, hvor Moss Sangforening hadde ansvar for gjennomføring av en fra sin side mangeårig tradisjonell.  En Adventskonsert hvor resutatet ble god fremføring sammen med Jeløykameratene..  Medvirkende var her også Åshild Skiri Refsdal , samt Moss damekor.

16.12 sang koret ved Gudstjeneste i Såner kirke.

Årets representasjon ble avsluttet med tradisjonell medvirkning ved Gudstjeneste i Jeløy kirke 26.12 . En tradisjon som kor og menighet verdsetter.

2011

2011 ble et rolig år for Jeløykameratene. Vi deltok sammen med Våler Sangkor ved en sangkveld i Bøndenes hus i Våler, sang i Moss Kirke 1. mai, sang ved 2 gudstjenester i Såner kirke.

Den 3. april sang koret i Vestby kirke i forbindelse med bispevisitas.

Årets julekonsert ble avholdt og medvirkende foruten koret var Sebastian Akselberg som var solist i ” Panis Angelicus,” en oppgave han løste på en fremragende måte. Marinanne Tinnå, sang, og Elena Chalneva Sirnes på piano. Konserten holdt et høyt kunstnerisk nivå og var meget godt besøkt.

I 2011 måtte koret bytte øvelsesdag og dermed også øvelsessted. Vi flyttet tilbake til Hoppern skole.

9. desember deltok koret sammen med Natalia og Igor Rybak ved en julekonsert i Såner kirke

2010

Året ble innledet med et samarbeid med Moss Korforening og Jeløy kirke barne- og ungdomskor og musikere fra Den Norske Opera. Hensikten var å  å fremføre Gabriel Faurés Requiem. Konserten fant sted i en fullsatt Moss kirke. Jeløykameratene hadde en egen avdeling og Moss avis skrev om  ”Ave Maria” av Rheinberger at stykket fikk en flott og markant fremførelse, ikke minst takket være den musikalske fremføringen koret her la for dagen. Om Tatiana Grushina sa avisen at hennes sans for dynamikk og forming var slående og forfriskende.

Fredag 7.mai la koret ut på langtur. Målet var Petrozavodsk, hovedstaden i den russiske republikken Karelia. Koret var invitert av Barneteateret Sentrel og Musikkkonservatoriet i byen  for å delta i det offisielle programmet forfeiringen av 65 års dagen for slutten av 2. verdenskrig og seieren over nazismen. Det ble på alle måter en uforglemmelig tur. Etter å ha landet i St. Petersburg og spist,  var det lagt inn en kort sightseeing i  byen hvor vi blant annet besøkte Isak-katedralen og fikk lurt oss til en sang der. Så fulgte en uforglemmelig 50 mil lang busstur på elendige russiske veier.

Lørdagen ble brukt til å øve på Faurés ”Requiem” sammen med unge kvinnelige studenter fra Musikkonservatoriet. Senere på dagen var vi på en samling for krigsveteraner hvor vi også sang.

Koret fremfører Faurés Requiem.

Søndagen 9. mai var den store dagen for det russiske folket. Den ble feiret med musikk, taler, blomsternedleggelser, militærparader og opptog i byens gater. Vi ble imponert over russernes entusiasme, glede og stolthet over innsatsen som førte til seier over nazistene.

Senere på dagen holdt Jeløykameratene konsert i byens rådhus sammen med studenter fra Musikkonservatoriet hvor blant annet Faurés Requiem ble fremført. Det var fullt hus hvor de fleste var innbudte krigsveteraner. Det hele ble avsluttet med bevertning og dans hvor korets medlemmer var populære dansepartnere. Vi ser tilbake på oppholdet som en berikende kulturutveksling mellom Russland og Norge.

Korgutter bys opp til dans av russiske veteraner.

Søndag 17.10. deltok koret sammen med Våler Sangkor og et ungdomskor i Svinndal kirke.

Julekonserten ble som vanlig avholdt første søndag i advent. Sebastian, Tatianas sønn, åpnet konserten med ”Vi tänder ett ljus i advent”.  Tatiana hadde invitert to av sine tidligere medstudenter fra konservatoriet i Petrozavodsk/St. Petersburg, Elena Bratslavskaja, mezzosopran, og U In-Suk, pianist. Disse var med på å høyne den musikalske kvaliteten på konserten.

Skål for en fantastisk artig tur i 2010.

2009

2009 ble et år med store forandringer for Jeløykameratene. Korets utmerkede dirigent gjennom fem år leverte på grunn av stort arbeidspress sin oppsigelse i februar, men sa seg villig til å lede  koret  resten av vårterminen. Arbeidet med å finne en ny dirigent startet. Men først skulle vårkonserten avholdes, en konsert som kom til å stå i familien Oftungs tegn. Far Trond som dirigent, datter Ingrid som solist og sønnen Håkon som sammen med to kamerater fra musikkhøgskolen,  jazzet opp kvelden, noe som falt i publikums smak.

Så var vårterminen over, og koret stod uten dirigent. Det ble gjort flere forsøk uten suksess.

Den 15.06. ble det innkalt til korprøve hvor en person skulle prøve seg. Vedkommende var Tatiana Grushina med solid utdanning fra musikkhøyskoler i Russland. (se egen beskrivelse). Kjemien mellom kor og dirigent var meget god, og koret kunne ta sommerferie og starte høstterminen med ny og ikke minst meget dyktig dirigent.

Den første utfordringen for kor og dirigent ble en ny korkonkurranse på musikkhøgskolen. Koret leverte en hederlig innsats.

Så var tiden kommet for årets adventskonsert. Medvirkende foruten koret var Åshild Skiri Refsdal, sang, og Elena Chalneva Sirnes på piano.

Koret  holdt også dette året en konsert på Per Gynt sykehjem i desember.

Koret øver i Jeløy kirke våren 2009

2008

2008 ble et forholdsvis rolig år for Jeløykameratene. I april hadde koret sin vårkonsert sammen med dyktige  ”Unge talenter” fra Musikk-, dans-  og dramalinjen på Kirkeparken videregående skole.

I september reiste koret til Gøteborg hvor det hadde konsert i Gustavi Domkyrka. Koret hadde 13 sanger på programmet og vår dirigent og organist spilte to krevende orgelkomposisjoner. Overnattingene var på barken Viking, en seilskute med en vel 100-årig historie.

I oktober deltok koret på en korkonkurranse på Norges musikkhøgskole. Vi deltok i åpen klasse 2 med totalt 18 kor. Vi fikk en sjette plass i konkurransen. Vi fikk hyggelig tilbakemelding fra dommerne og var vel passe fornøyd med plasseringen.

Korets tradisjonelle julekonsert ble avholdt i Jeløy kirke med Rannveig Westvik Skiri, sang. Både vi og solisten fikk positive tilbakemeldinger. Moss Avis skrev: Nydelig og mektig innledning på advent.

Vi avholdt også en konsert på nye Per Gynt sykehjem i desember.

2007

Koret åpnet året med en jubileumskonsert i en fullsatt Jeløy kirke i april. Medvirkende foruten koret var Moss kommunale musikkskole og musikklinjen ved Kirkeparken videregående skole.

I mai dro koret på jubileumstur til Italia hvor vi var stasjonert i Garda. Det ble avholdt tre konserter under oppholdet, i Sirmione, Spazzi og Verona. I Sirmione og Spazzi deltok også Parenti Vocalis, et damekor fra Bøler, under sin dirigent Vigdis Oftung.

På Markusplassen

Under besøket i Verona ble det spontansunget i Anfiteatro Arena. Det samme skjedde på Marcusplassen i Venezia

31. mai var det stor jubileumsmiddag på resturant Hostaria la Cross i Garda, med mye god mat og drikke. Jubileumsturen var på alle måter, både sosialt og kunstnerisk, en stor suksess.

Jeløykameratenes fanklubb synger hyllningssang under 75-årsjubileet.

Adventskonserten ble som vanlig avholdt første søndag i advent. Medvirkende var Birgit Gudim Søland, sang, og Inger Wennersten, diktlesning. Vigdis Oftung var korets akkompagnatør.

2006

Året 2006 var preget av at det var 250 år siden Wolfgang Amadeus Mozart ble født. I den forbindelse lanserte Trond Egil Oftung et spennende korprosjekt. I samarbeid med Jeløykameratene – Moss korforening og Jeløy kirkes barnekor og ungdomskor med til sammen over 100 sangere ble det bestemt at konserten skulle holdes 26 mars i Moss kirke.

Konserten hadde følgende program : Requiem – Ave verum corpus – Sub tuum praesidium – Exultate jubilate. Solister : Åshild Skiri Refsdal (sopran) – Trond Gudevold (bass) – Magnus Staveland (tenor) – Trine Øyen (mezzosopran). Ensemblet ”Barokkanerne”med sine barokkinstrumenter deltok også.

Dette ble en skikkelig utfordring for oss,  og etter strålende kritikker i byens presse etter konserten kan vi fastslå at det hele ble en gedigen suksess. Noen klipp fra avisene : ”Musikalsk sett imponerte kveldens dirigent, Trond Egil Oftung med kompromissløse tempi i Mozarts særdeles intrikate partier. Imponerende var det at korene klarte utfordringene. I den halsbrekkende fugen ”Kyrie” gikk det uten bremseklosser, befriende å høre. Dynamikken i koret fungerte bra og gav musikken dramatikk, men også avklarende ro der det trengtes.” Kort oppsummert;  Denne konserten satt som ei kule. Mozart-kule…

2005

I året 2005 deltok koret i et ”Storkor” ved avviklingen av ”Fredsuka”. Her deltok 220 sangere fra 13 kor, under ledelse av vår nåværende dirigent Trond Egil Oftung. I forbindelse med restaurering  av Orkerød skanse under 1905 markeringen deltok vi med sang  Dette året var det også duket for et besøk til Danmark, nærmere bestemt Århus med konsert i Vor Frue kirke og Simonsens have i ”Den Gamle By”. Rebekka Østby i Moss Dagblad var med på turen laget en flott reportasje med mange bilder som er oppbevart i Jeløykameratenes utklippsbok.

Lørdag 12. november deltok vi med sang under Moss Kunstforenings juleutstilling.

2004

I året 2004 gjennomførte koret en sangfestival i Frikirken.

FORMENN GJENNOM 75 ÅR

 • Paul Paulsen              1932 – 1934
 • Edvin Jansen             1935
 • Georg Johansen        1936 – 1938
 • Erling Fjellbo              1939 – 1941
 • Leif Bakke                 1942
 • Odd Sørensen           1943 – 1945
 • Rolf Paulshus             1946
 • Erling Fjellbo              1947
 • Odd Sørensen           1948 – 1952
 • Roar Jacobsen          1953 – 1954
 • Erling Fjellbo              1955
 • Rolf Paulshus             1956
 • John Karlsen              1957 – 1958
 • Odd Sørensen            1959 – 1970
 • Oddbjørn Myhr           1971 – 1972
 • Kjell Hansen               1973 – 1975
 • Roar Jacobsen           1976 – 1982
 • Finn Jahren                 1983 – 1987
 • Bengt Pedersen          1988 – 1989
 • Roar Jacobsen           1990 – 1991
 • Knut Gundersen         1992 – 1993
 • Finn Jahren                 1994 – 1997
 • Gunnar Borhaug         1998 – 1999
 • Olav R. Hansen           2000  -2003
 • Finn Jahren                 2004 – 2007
 • Robert Jørgensen       2007 – 2011
 • Håkon Borch              2011  –  2015
 • Olav Hansen               2015  –  2017
 • Erik Andresen            2017  –  d.d

Jeløykameratenes dirigenter

 • Johan Stenersen       1932 – 1943 &  1955-1977
 • Kristian Holme           1943 – 1953
 • Tor Skott-Hansen      1977 – 1988
 • Siren Myrer                1988 – 1989
 • Knut Myhre                1990 – 1998
 • Guy Poupart              1999 – 2000
 • Sigrun Elise Solvang   2001 – 2004
 • Trond Oftung              2004 – 2009
 • Tatiana Grushina        2009 –  d.d.

Høydepunkter fra korets tidligere historie

Jeløykameratene ble stiftet 5. januar 1932. Koret startet først som en dobbeltkvartett og kalte seg da for Jeløykvartetten fram til 1939.

Stifteren og dirigent for koret var Johan Stenersen og med seg hadde han Paul Paulsen, som ble korets første formann, Edvin Jansen, Hans Hansen, Odd Sørensen, Harald Fjellbo, Arthur Stenersen, Erling Fjellbo og Arthur Ryan.

De første prøvene ble holdt på Varden, men det ble Maskinistforeningens lokale i Helgerødgaten som ble korets faste øvingslokale fram til 1970. Etter at koret måtte flytte fra Maskinistforeningens lokale førte vi en omflakkende tilværelse. Speiderhuset, gartneriet på Alby og Melløs skole var alle mellomstasjoner før vi havnet på Hoppern skole i 1975. Der ble vi værende til 1986 da vi fikk våre egne lokaler på Gimle. I august 1989 var det slutt og etter dette har koret øvelser på Hoppern skole, hvor vi når dette skrives fremdeles har vårt tilholdssted.

Perioden 1932-1950

Korets første opptreden fant sted 2. april 1932. Kvartetten underholdt med fire sanger på en basar på Søndre Jeløy skole. Om de bidro til å øke loddsalget sier historien ingen ting om.

Neste oppdrag var konsert i lokalet «Fremtiden» i Askim. Konserten skulle begynne kl. 20.00, men fordi frammøtet var dårlig, ble det bestemt at musikken skulle spille til dans først for om mulig å trekke mer publikum. Korets første konsert ble således holdt mens musikken hadde pause.

Det tok imidlertid ikke lang tid før det ble mer fart i sakene. Allerede i 1933 deltok kvartetten ved ikke mindre enn 21 forskjellige tilstelninger, – og vi må tro med langt større hell enn på Askimkonserten.

Behovet for flere stemmer, for å kunne utvide repertoaret, meldte seg. I 1939 talte koret 15 medlemmer og korets navn ble Jeløykameratene.

Krigen ble en spesiell vanskelig tid for koret som et par år sto uten dirigent. Mange av sangerne sluttet også i denne perioden. Kristian Holme het mannen som tok på seg dirigentoppgaven i 1943 og de 10 neste årene under hans ledelse var gode år for Jeløykameratene. Når man tenker på Askimkonserten og en vet at det til en konsert i Moss kirke i 1943 ble solgt 1467 billetter,  forteller det litt om korets utvikling.

Perioden 1950-1990

Den første dirigenten, Johan Stenersen, overtok taktstokken igjen i 1953 og som stødig ledet koret fram til 1977 da han måtte trekke seg tilbake av helsemessige årsaker.

I 1982 medvirket koret i oppsetningen «Israel i fangenskap» av Sigurd Islandsmoen i Moss kirke sammen med Moss Orkesterforening, Moss korforening og med solister fra Den norske opera.

Ved korets 50-års jubileum i 1982 ble det holdt konsert i Samfunnshuset og fra avisenes omtale av konserten sakser vi : «Noe av det som preger Jeløykameratene i særdeles positiv retning er sansen for det enkelte verks egenart. Koret finner lett den uttrykksformen som hver enkelt sang krever, og bruker dynamikk på en måte som savner sidestykke på disse kanter. Samtidig er det morsomt å høre et kor som legger så stor vekt på tekst og diksjon. Hele tiden ble det sunget uten slurv, selv i de minste detaljer. Jeløykameratene viste med sin konsert at koret har sin egen nisje i byens musikkliv».

Med en slik (fabelaktig) omtale er det vel ikke til å undres over at NRK og radioprogram var neste utfordring. 10. juli 1983 ble Maistrofe, Anekdote, Bådnlåt, På fjellet i sol og Myrth framført i radioen av Jeløykameratene.

I 1987 spilte Jeløykameratene inn egen kassett. Opptakene ble gjort i Moss kirke og resultatet ble en fin kassett med 18 forskjellige sanger med både julestemning og Mossesangen presentert.

Perioden 1990-2000

1997 år begynte organist Jan Elgarøy å bearbeide Lindemans samling av folketoner fra Østfold. Tre av disse arrangerte han for mannskor og tilegnet dem til Jeløykameratene.

Komponisten Kjell Habbestad har også skrevet musikk for Jeløykameratene.

Så var tiden moden for kringkasting ikke bare auditivt, men også visuelt. Det skulle lages et TV- program med Erik Bye og koret sang sjømannssanger med Erik Bye som solist. Opptakene ble gjort i Jeløy kirke, og vår dirigent på det tidspunkt var Siren Myrer.

Mye smil og sangerglede var det også da vi i november 1990 deltok i «Körhelg» i Mellerud, Sverige, sammen med Rostocs Mannskör og Kjell Lønnå.

Under ledelse av dirigent Knut Myhre i landskonkurransen «Syng for oss»  i Bergen  1990 sang vi oss fram til beste kor i vår klasse. I en fullsatt Grieghall mottok vi pris på kr. 10.000,-   Koret deltok i samme konkurranse i 1993. Da ble koret nr. 2 i sin klasse.

Fra en sped begynnelse i 1932 har Jeløykameratene idag, 80 år senere, et medlemstall på 27. Medlemstallet har således økt, det samme har også oppgaver og utfordringer og koret har reist en del både innen- og utenlands.

Korkonkurransen i Llangollen, Wales i 1986 med deltagende kor fra hele verden resulterte i at Jeløykameratene fikk en hederlig plassering. Meget dyktig dirigent var Thor Skott-Hansen. Han dirigerte koret fra 1977 til 1988.

1986 var et meget aktivt år, og koret var en av kandidatene til Moss kommunes kulturpris, dog uten å nå helt opp.

I 1994 tok koret initiativ til å arrangere «korverksted» for alle kor i mosse-distriktet med Mikis Theodorakis som emne. Et kjempeløft for koret som fikk tilslutning fra 200 sangere. Vi øvet sammen på tre samlinger samt helgeøvelser og konsert i Moss kirke, søndag 17. april 1994. Vi var vi så heldige å få Stefan Sköld til å lede det hele. Fra 1981 har han vært dirigent for Theodorakis og de har sammen forestått åtte plateinnspillinger. Ragnar Rasmussen var kapellmester og pianist, og operasanger Randi Bjerge, solist.

Dette ble en uforglemmelig reise i Theodorakis musikkverden i en fullsatt Moss kirke. Kritikkene var overstrømmende : PRAKTFULL THEODORAKIS – BRAKSUKSESS.

Det er fristende å sitere fra Moss Dagblad,s Ernst Rolf : «Arrangør for dette kjempeløftet av en konsert var Jeløykameratene, som med dette har risset inn i byens musikkhistorie en av de mest vellykkede og uvanlige korkonserter på flere tiår. Slik sangglede smitter, og kanskje flere etter hvert får øynene, – og ørene, – opp for at det både er morsomt å høre på, og synge i kor»

I 1996 gjennomførte koret en ukes turne i Tyskland med 5 konserter i ulike tyske kirker. Holiday Inn Garden Court Hotel i Hannover var vårt bestemmelsessted og konsertene ble avholdt i: Exten Kirche, Rinteln – Cristophorus Kirche, Berlin – Münsterkirche St. Bonifatius, Hameln – Gustav Adolf Kirche, Hahnenklee. Koret fikk glimrende kritikker.

Ved vårt 60- og 70- års jubileum har vi gjestet vår vennskapsby i Danmark – Horsens, med kirkekonserter og sang på institusjoner. Gode minner og opplevelser. I jubileumsåret går turen til Italia, og det arbeides med opplegg til konserter og repertoar.

I 1998 var Jeløykameratene så heldige at vi fikk delta som prestekor i Mozarts opera «Tryllefløyten». Stein Winge var regissør og Solveig Kringlebotn sang den kvinnelige hovedrollen.

Fredag 12. mars 1999 inviterte vi Rygge Vocalis til «Et taffel i godt herrelag» til konsert i Gimle Kultursenter. Drikkeviser og viser til kvinnens pris ble fremført  fra vår side, og «damene» kvitterte med sanger  hvor «herrene» fikk gjennomgå, men det hele endte med en brudemarsj. Vi sakser litt fra avisenes oppslag : «I fotside kjoler med håndvesken pyntelig plassert over skulderen sjarmerte Ryggepikene kameratene fra Jeløy. Vi tror det var gjensidig. De utgjorde et vakkert par, kameratene fra øya og venninnene fra Rygge. Selv om toneleiet var av særdeles forskjellig art, var de godt samstemt. Muntert og ledig serverte de den fullsatte salen svisker, viser (av den mer drikksalige sorten) og andre musikalske go`biter. Publikum så ut til å trives med kveldens repertoar og latteren satt løst». Det er grunn til å si noen ord om solisten Birgit Gudim. Hun viste en enorm scenevanthet, og vakre toner som var behagelig å lytte til. Vi slutter oss til konfransier Harald Sundins ord: «Det bor en stor stemme i ditt bryst, og du verden hvor vakker den er».

Koret har de siste 30 år samarbeidet/holdt konserter med foruten Erik Bye – Kjell Lønnå og Stefan Sköld/Ragnar Rasmussen/Randi Bjerge : Paul Åge Johannssen – Gry Aubert Bang – Bjørn Sandvold – Øystein Fevang – Svein Carlsen – Torolf Mørk Karlsen (fløytist) – Terje Refsnes – Liv Frengstad (cello) – Åshild Skiri Refsdal – Inger Wennersten – Vigdis Oftung.

Samarbeid med andre kor nevner vi foruten Rygge Vocalis.  Oslo Håndverkers Sangforening – Rostocks Manskör – Kerimæki Manskör – Muntra Musikanter manskör (begge fra Finland,) – Oslo Studentsangforening – Oslo Politikor og Polizeikor Duisburg 1928, – Høiden Mannskor – Moss Korforening.

Tidligere hadde koret også nære forbindelser med Øystre Slidre Sanglag.

Ny kassett ble innspilt i Rygge kirke i 1997.

Ført i pennen av Tore Karlsen.